بلاغت قرآن کریم از منظرامام رضا( علیه السّلام ) - مدنی , عیسی; توانایی سره دینی, محمد حسین; پارسایی , تهمینه (معرفت و بصیرت اسلامی)
چکیدهبلاغت قرآن به عنوان یکی از ابعاد اعجاز این کتاب الهی، همواره مورد توجه مفسران و اندیشمندان اسلامی بوده است.امام‌ رضا (ع) به عنوان یکی از برجسته ترین شخصیت های علمی و دینی اسلام، نقش اساسی در تبیین جنبه های بلاغی قرآن ایفا کرده‌اند. این مقاله با رویکرد توصیفی- تحلیلی به بررسی دیدگاه‌ها ی امام رضا (ع) در باره بلاغت قرآن می پردازد.یافته ها نشان می دهد که امام رضا    (ع) با تاکید برهماهنگی معنایی و زبانی آیات، زیبا شناسی هنری متن، واستفاده دقیق ازواژگان وصنایع ادبی، تصویری جامع از بلاغت قرآن ارائه داده اند.امام رضا (ع) بلاغت قرآن را نه تنها به عنوان یک ویژگی زبانی،بلکه به عنوان ابزاری هدایتی واخلاقی می دانستند که پیام های الهی رابه شيوه ای موثروماندگار به مخاطب منتقل می کند.تحلیل های امام رضا(ع ) از بلاغت قرآن، برتاثیرات عمیق زبان قرآن درهدایت انسان ها تاکید دارد و نشان دهنده درک عمیق ایشان ازجنبه های زبانی و معنوی این کتاب مقدس است.  همچنین دیدگاه های امام رضا (ع) برتناسب میان آیات و انسجام متن قرآنی تاکید دارد که الهام بخش مفسران ومتفکران اسلامی در قرون بعدی بوده است.این مقاله نشان می دهد که دیدگاه‌های امام رضا(ع) در باره بلاغت قرآن، تاثیرات عمیقی برعلوم قرآنی و تفسیر معاصر  داشته و همچنان به عنوان منبعی ارزشمند  برای تحلیل بلاغت قرآن شناخته می شود.