تحلیل و بررسی تربیت اقتصادی از منظر قرآن کریم - مهاجردارابی, طاهره; رسولی, سیده عصمت; فلاح, وحید (معرفت و بصیرت اسلامی)
این مقاله با هدف تحلیل و بررسی تربیت اقتصادی از منظر قرآن کریم نگاشته شده است. رویکرد پژوهش توصیفی–تحلیلی بوده و با بهره‌گیری از منابع تفسیری، آیات قرآن و پژوهش‌های پیشین، به واکاوی مفاهیم بنیادین و اصول تربیتی اقتصادی در قرآن پرداخته است. یافته‌ها نشان می‌دهند که تربیت اقتصادی در قرآن، مفهومی چندبعدی است که مفاهیم اخلاقی، عبادی و اجتماعی را در بستر اقتصاد تلفیق می‌کند. اصولی چون مسئولیت‌پذیری مالی، قناعت، میانه‌روی، کسب روزی حلال، و انفاق، پایه‌های رفتار اقتصادی مؤمنانه را تشکیل می‌دهند. همچنین تحلیل محتوای آیات اقتصادی، تطبیق میان آموزه‌های قرآنی و رفتارهای واقعی اقتصادی را نمایان می‌سازد. نقش پیامبران در تربیت اقتصادی امت‌ها، بیانگر اهمیت الگودهی و هدایت اقتصادی در راستای عدالت، تقوا و رشد اجتماعی است. در مجموع، قرآن با ارائه الگویی جامع از تربیت اقتصادی، مسیر شکل‌گیری انسان اقتصادی مسئول، خدامحور و اخلاق‌مدار را هموار می‌سازد.