طراحی مدل عدالت سازمانی بر اساس آموزه‌های اسلامی (قرآن و نهج البلاغه) در سازمان‌های دولتی - دریانورد, مریم; قاسمی زاد, علیرضا; مشایخ, پری (معرفت و بصیرت اسلامی)
هدف اصلی این مقاله طراحی مدل عدالت سازمانی بر اساس آموزه های اسلامی (قرآن و نهج البلاغه) در سازمان های دولتی است. روش انجام پژوهش آمیخته(کیفی-کمی) است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعۀ اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم افزار MAXQDA14 ، برای شناسایی عوامل موثر بر عدالت سازمانی بر اساس آموزه های اسلامی استفاده شده است. جامعه آماری در این پژوهش کلیه خبرگان دانشگاهی در حوزه مدیریت دولتی و منابع انسانی و عضو هیأت علمی حوزه علمیه با سابقه کاری 15 سال به بالا بودند و با موضوع عدالت سازمانی بر اساس آموزه های اسلامی آشنا بودند که تا اشباع نظری 14 مصاحبه صورت گرفت. با توجه به مصاحبه های نیمه ساختار یافته 8 بُعد، 35 مؤلفه و 94 شاخص استخراج گردید. در بخش کمی از روش توصیفی-پیمایشی استفاده شد. جامعه آماری شامل ‌کلیه کلیه مدیران و کارشناسان سازمان های دولتی شهر دیرکه با روش نمونه گیری کوکران 187 نفر انتخاب شد. نتایج نشان داد که بُعد عدالت تعاملاتی(با ضریب 0.960) بیشترین اهمیت و بُعد عدالت اجتماعی(با ضریب 0.852) کمترین اهمیت را دارد. در نهایت، مدل نهایی با چهار بُعد اصلی شامل فلسفه و اهداف، مبانی نظری، نظام ارزیابی و سازوکار اجرایی ارائه و تأیید شد.