رابطه بین میزان اعتماد نهادی افراد و دینداری با مسئولیت پذیری شهروندان اصفهانی - طالبی, ابراهیم; هاشمیان فر, سیدعلی; چیت ساز, محمدعلی (معرفت و بصیرت اسلامی)
مسئولیت پذیری اجتماعی حصول اطمینان از رفاه دیگران در زندگی روزمره و پیشروی برای نیل به هدف های فردی بدون نادیده گرفتن و زیر پا گذاشتن حق وانتظارات دیگران است. میتوان مسئولیت پذیری اجتماعی را احساس التزام به عمل یا واکنش فردی در موقعیتهای گوناگون به دلیل تقید نسبت به سایرین دانست که نتیجه آن احساس تعهد و پایبندی به دیگری در شرایط گوناگون است. عوامل مختلفی بر مسئولیت پذیری اجتماعی موثرند. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین میزان اعتماد نهادی افراد و دینداری با مسئولیت پذیری شهروندان اصفهانی میباشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، شهروندان شهر اصفهانی از سن 18-80 میباشد که به حقوق شهروندی آشنا و مطلع هستند را شامل می شود حجم نمونه 510 نفر در نظر گرفته شد.برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه دینداری گلارک و استارک (1965)، پرسشنامه اعتماد نهادی اسکندری (1391) و پرسشنامه مسئولیت پذیری کالیفرنیا (1974) استفاده شد. با توجه به یافتههای پژوهش بین میزان اعتماد نهادی افراد با مسئولیت پذیری شهروندان اصفهانی رابطه وجود ندارد همچنین بین دینداری با مسئولیت پذیری شهروندان اصفهانی رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج نشان داد بین اعتماد نهادی با دینداری رابطه معنیداری وجود دارد.