ابعاد و مؤلفه‌های اقتصاد امنیت ساز بر اساس اندیشه‌های مقام معظم رهبری - غنی یگانه محمدهادی (معرفت و بصیرت اسلامی, 2025)
امنیت در بعد اقتصادی یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه‌یافتگی کشورها به حساب می‌آید. از طرفی قدرت اقتصادی یکی از مؤلفه‌های قدرت ملی محسوب می‌شود. هم اقتصاد باید امن باشد و هم باید خود اقتصاد امنیت ساز باشد. اساس این پژوهش به دنبال مشخص نمودن ابعاد و مؤلفه‌های اقتصاد امنیت ساز از منظر مقام معظم رهبری به‌عنوان معمار امنیت جمهوری اسلامی ایران است. با استفاده از استراتژی روش داده بنیاد متن بیانات مقام معظم رهبری مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. بر اساس نظریه داده بنیاد ابعاد و مؤلفه‌های اقتصاد امنیت ساز از منظر مقام معظم رهبری ارائه گردید. در انتها 147 کد باز، 41 مفهوم و 8 مقوله اصلی شکل گرفت که عبارت‌اند از «هدف از وجود اقتصاد امنیت ساز»، «شرایط ایجاد اقتصاد امنیت ساز»، «پیش‌نیازهای ایجاد اقتصاد امنیت ساز»، «تعریف اقتصاد امنیت ساز»، «شاخص‌های اقتصاد امنیت ساز»، «نتایج اقتصاد امنیت ساز»، «آثار اقتصاد امنیت ساز» و درنهایت «جایگاه اقتصاد امنیت ساز». در پایان مفهومی از اقتصاد امنیت ساز حول مقوله محوری تعریف اقتصاد امنیت ساز بنیاد نهاده شد.