نقش حجاب مصونیتساز و غیرت دینی بر آرامش روانی جامعه و تحکیم بنیان خانواده - سجادی سیده زهرا; عارف علی اکبر; زارعی جلیانی محسن (معرفت و بصیرت اسلامی, 2025)
حجاب یکی از باورهای دینی و ارزشهای اجتماعی در اسلام است که نقش مهمی در وضعیت اجتماعی و نظام خانواده دارد. بهطوریکه تغییر در نحوه انجام آن، از نظر اجتماعی و خانوادگی آثار خاصی پدید میآورد که خود نیز تحت تأثیر عوامل مهمی نظیر حجاب مصونیتساز و غیرت دینی قرار دارد. در همین راستا پژوهش حاضر درصدد است تا نقش حجاب مصونیتساز و غیرت دینی را بر آرامش روانی جامعه و نظام خانواده بررسی نماید. این پرسش مطرح است که پیامدهای حجاب مصونیتساز و غیرت دینی بر وضعیت جامعه و تحکیم نظام خانواده چیست؟ روش مقاله توصیفی-تحلیلی و ابزار تحقیق کتابخانهای است که با تکیه بر آیات و روایات انجام شده است. نتایج تحقیق نشان داد که حجاب از نتایج و مظاهر ایمان و تقواست. بنابراین، برای تقویت آن باید در درجه اول به تحکیم ایمان و تقویت باورهای دینی جامعه که در حکم روح و ریشه اخلاق و رفتار آنان است توجه شود. در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب لازم است به تحکیم ارزشها و مفاهیم اخلاقی خاصی از قبیل: تقوا، عفت، حیا، غیرت که با حجاب رابطه نزدیک و حکم واسطه دارند و از ثمرات ایمان محسوب میشوند، توجه کافی مبذول شود. درباره رابطه حجاب مصونیتساز و غیرت دینی میتوان به مواردی مانند نظافت و پاکى روح به واسطه حجاب، حفظ تعادل جامعه از نظر امنیت و آرامش روانى، حفظ و تحکیم بنیان خانواده، پیشگیرى از فحشا و فروپاشى نظم جامعه اشاره نمود که همگی نیازمند غیرت دینی و توجه به آرامش جامعه و تحکیم مبانی خانواده به عنوان یک کانون مقدس در اسلام است.