بررسی تفسیری وجود فرشتگان و نقش آن‌ها در عالم خلقت در قرآن کریم - پای برجای رمضان; پورشاهرودی امیر (معرفت و بصیرت اسلامی, 2024)
وجود ملائکه از مسلمات آیین اسلام و ادیان دیگر است. از آنجایی که این مخلوقات غیر مادی و نامحسوس برای حس ظاهری است، لذا تصور و فهم ما از دریافت حقایق باطنی این مخلوقات ناچیز و ناقص است. بر این اساس از ویژگی‌های وجودی و ماهیتشان، جز به همان قدر که خالق هستی در قرآن کریم به ما معرفی نموده آگاهی نداریم. پژوهش حاضر با هدف بررسی عمیق در آیات نورانی قرآن کریم درباره صفات و ویژگی‌ها و مأموریتها و وظایف فرشتگان ویژگی‌های وجودی و ماهیتی آنان را روشن نماید مستخرج از آیات شریفه بهدست میآید این است که: اینان موجوداتی هستند که نسبت به خدا عصیان ننموده، از عبادت خسته و سیر نشده و پیوسته خدا را تسبیح و تقدیس مینمایند و مأموران خدایند. دارای ویژگی‌های خاص خود بوده، یک سری وظایف و اعمالی را از طرف خدا برعهده دارند. یافته‌های دیگر پژوهش نشان می‌دهد قرآن کریم ملائکه را دارای بال معرفی میکند. این تعبیر ممکن است تعبیری کنایی یا مجازی باشد که با توجه به اصول مسلم عقلی مراد آن غیر مادی و مجرد از ماده بودن است.