تحلیل حوادث زندگی بر اساس مشیت الهی و اختیار انسان از منظر قرآن کریم - احمدی متمایل معصومه; حسین احتشامی علی; حسینی سید حمید (معرفت و بصیرت اسلامی)
این پژوهش به تبیین میزان سیطره مشیت الهی و اختیار انسان در حوادث زندگی می‌پردازد. هدف اصلی تحقیق عبارت از بررسی میزان تأثیر و نقش مشیت الهی و اختیار انسان در زندگی انسان بوده است. سوال اصلی تحقیق عبارت بوده از: با عنایت به قرآن کریم مشیت الهی و اختیار انسان تا چه میزان در زندگی او تأثیر گذار هستند؟ یافته‌های پژوهش حاکی از آن است که دایرة مشیت الهی در قرآن کریم همه موجودات و مخلوقات را در بر می‌گیرد و همه موجودات از جمله انسان و حوادثی که در زندگی او رخ می‌دهد، مقهور مشیت و قدرت الاهی هستند و اختیار انسان در وقوع و یا عدم وقوع حوادث زندگی اختیاری کاملاً محدود است. روش پژوهش حاضر روش توصیفی تحلیلی و متکی بر منابع کتابخانه‌ای بوده است.