منشور عقاید امام رضا علیه السلام در تثیبت عقاید توحیدی شیعیان با محوریت زندگی توحیدی - تقوی زهره; الله بداشتی علی (معرفت و بصیرت اسلامی)
امام رضا علیه السلام به عنوان یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های علمی و دینی تاریخ اسلام، نقش بسزایی در تثبیت عقاید توحیدی شیعیان ایفا کرد. هدف از این پژوهش بیان روش‌های منطقی و علمی، از جمله مناظرات، استدلال‌های کلامی و آموزه‌های روایی امام رضا علیه السلام به دفاع از اصول توحیدی و تبیین مبانی اعتقادی شیعه می‌باشد. این مقاله ابتدا برخی عقاید و شبهات گروه‌ها و فرقه‌های فکری بیان شد و سپس به بررسی بنیادهای فکری امام رضا علیه السلام در تثبیت عقاید توحیدی، تأثیر کلام وی در تحکیم باورهای شیعیان و نقش تاریخی ایشان در مقابله با شبهات عقیدتی پرداخته شد. یافته‌های پژوهش بیان کننده روشن گری‌های امام با استفاده از تحلیل و تفسیر سوره توحید و آیات قرآن و پاسخگویی به پرسشگران سبب شد که منشور گفتمان ایشان در تثبیت عقاید توحیدی شکل گرفته و افزایش شیعیان را به دنبال داشت.