ارث فرزندان ناشی از بارداری‌های مصنوعی - مصدقی خلیل آباد اکرم; فلاحی اکبر; فقیهی علی (معرفت و بصیرت اسلامی, 2024)
فرزندآوری یکی از مهم‌ترین وظایفی است که خداوند برای همسران در نظر گرفته است. زن و مرد با هدف دارا شدن فرزند، زندگی مشترک باهم را آغاز می‌نمایند؛ اما ممکن است در برخی از شرایط، زوجین از طریق تلقیح طبیعی قادر به فرزندآوری نباشند که در سال‌های اخیر با استفاده از شیوه‌های علمی تلقیح مصنوعی با روش‌های مختلفی به ‌صورت مصنوعی و آزمایشگاهی امکان فرزندآوری به آن‌ها را اعطا شده است. یکی از مهم‌ترین آثار ناشی از نسب ارث است که برای تمامی افراد پیش می‌آید. تمامی افراد در طول زندگی ممکن است که صاحب ارث شوند یا دارای خود بعد از مرگ را به بازماندگان خود منتقل کنند. کشورهای مختلف برای ارث مبنای مختلفی از جمله نسب بیولوژیک یا حکمی در نظر گرفته است. در بارداری‌های نوین ازآنجایی‌که در خصوص نسب چالش‌های مختلفی پیش‌آمده است. ارث نیز با مشکلات مختلفی مواجه است. چه کسانی در این نوع تلقیح ارث می‌برند؟ صاحبان نطفه در ارث‌بری چه جایگاهی دارند؟ والدین حکمی چگونه می‌توانند ارث ببرند یا ارث خود را منتقل نمایند؟ مسائل مهمی است که باید در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار گیرد. فلذا پژوهش حاضر به بررسی ارث ناشی از بارداری‌های مصنوعی می‌پردازد.